bg en

Посрещаме лятото с IKEA Family „Лятна среща“

Икеа
25.06.2024
Посрещането на лятното слънцестоене (най-дългият ден в годината), което шведите наричат “Midsommar” е важно събитие за скандинавските страни, с което стартира лятото. В тази връзка ИКЕА организира специално двудневно събитие на 21 и 22 юни в двора на Топлоцентрала (ул. Емил Берсински 5) в София с разнообразни активности като консултации за проектиране с 3D програма, с помощта на експерти на бранда в трансформиран като офис двуетажен автобус, фитнес тренировка с колекция DAJLIEN, безалкохолни коктейли, детски игри, работилници за изработване на венци, работилница за сол с пресни подправки, кино на открито и IKEA Family награди.   

Българска фондация Биоразнообразие се включи като партньор и организира забавни игри за най-малките и две работилници на открито. На 21 и 22 юни в Топлоцентрала децата и техните родители се включиха в:

Игра „Без думи“ – как растенията комуникират, какви химически сигнали им помагат?
Игра „Прилеп“ – какво е ехолокация и как се ориентират прилепите в пространството?
„Дъждовна“ игра – как се формира дъждът?

Имахме работилница за сол със свежи подправки и за виене на венци със свежи цветя и си говорихме много за природата, която ни заобикаля.

CactusLab помогна на любителите градинари, които изработваха венци от сухи цветя за празника. За всички гости бяха осигурени освежаващи безалкохолни коктейли на Travel Cocktails, прожекции на късометражно българско кино в двора на Топлоцентрала, където посетителите ще могат да се насладят на филмите под открито небе.

Акцент на събитието беше двуетажният коуъркинг автобус на Workship, който се превърна в студио на IKEA за планиране и проектиране на колела.