bg en
ЩРАК

ЩРАК

БФБ е един от създателите на новото споделено социално пространство ЩРАК, заедно с Български център за нестопанско правоБългарска фондация Биоразнообразие и JAMBA. Хъб, който дава шанс на хора с различни възможности и от различни общности да се включват в общи колаборации. Място, на което хора с различна социална уязвимост се обучават, тренират и включват на пазара на труда по един достоен начин.

Щрак съчетава кафене, пространство за събития, както и магазин с продукти на български социални предприятия от ДарПазар.

Очакваме ви в София на ул. Христо Белчев 3 (партер), където заедно се учим, че подкрепата и насърчаването заемат много форми, а пазарувайки тук или организирайки ваше събитие в ЩРАК, вие също подкрепяте каузата на социалните предприятия.
 
bioXcape - Първата образователна ескейп стая

Escape Room - BioXcape

Мистериозно изчезнал учен, недовършени изследвания за промените в климата, загадки, които ще ви превърнат в откриватели на редки видове и всичко това,  в неповторима атмосфера -  подземието на Националния природонаучен музей при БАН!
“Както в ескейп стаята, така и в живота, имаме ограничено време за действие, за да намалим темпа на причинените от човека климатични промени. Ескейп стаите са отборни предизвикателства, точно както всички заедно трябва да направим нужното, за да се преборим с глобалните проблеми”, разказвa асистент Ния Тошкова от Музея.  
За да играете, е необходима предварителна резервация, която можете да направите на сайта на bioXcape. 
Всички приходи от играта подпомагат научната работа и дейността на партньорите, създали стаята.