bg en

Годишни награди за биоразнообразие и климат' 2023

Наградите 2023
21.09.2023
На 30-ти септември ще бъде церемонията за връчване на Годишните награди за биоразнообразие и климат, които отличават най-добрите примери в няколко категории – активисти, журналистически материали, кампании и дейности, политици, отговорни бизнеси и от тази година за първи път и от кампания с локално значение.

Тази година журито, което ще определи носителите на Наградите е в състав Ива Дойчинова, Димитър Димитров, Радослав Парушев и Васо Гюров. 

Вече тече и публичното гласуване във Facebook страницата на Българска фондация Биоразнообразие https://fb.me/e/2MDj2WxzP и всеки е свободен да направи своя избор в отделните категории. Единствено в категорията "Политик с внимание към околната среда" не постъпиха никакви номинации, така че тази година там няма да има избор и гласуване.  До 29-ти септември (до 14:00 ч) може да гласувате и да изпратите своите фаворити директно на церемонията по награждаване, която ще се проведе на 30 септември (събота) от 18:30 часа в “Топлоцентрала”, намираща се в едно от зелените кътчета на столицата - Южен парк. 

Ще ви очакваме и преди самата церемония по време на “Природа фест” (10-18 часа на същото място), но ако все пак нямате възможност да присъствате, ще може да съпреживеете Годишните награди онлайн - чрез излъчването във фейсбук страницата на Българска фондация “Биоразнообразие”. Повече за категориите и номинираните може да научите от сайта на БФБ.

Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „GameON!”, финансиран от програма DEAR на ЕК.