bg en

БФБ организира приключенски лагер в Сакар през май

Гледка
28.03.2024
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) организира приключенски лагер “Дневник на природолюбителя”. Той ще се проведе от 24 до 26 май 2024-та година в района на Сакар - една от по-малко познатите планини у нас, която обаче е богата на съхранено биоразнообразие и спиращи дъха гледки.

Лагерът е предназначен за младежи между 18 и 28 години с изявен интерес към някое от следните направления: 
- природни науки
- екология
- туризъм
- журналистика
- връзки с обществеността
- дигитален маркетинг

По време на лагера ще се запознаете с интересен планински район, част от Зеления пояс. Ще опознаете местните растения, насекоми, птици, влечуги и земноводни под ръководството на експерти. Ще научите повече да екотуризма и да заснемете с джипиес туристически маршрути, подходящи за наблюдение на биоразнообразието в региона. Ще разберете за ефектите на климатичните промени върху региона - засушаването през летните месеци и как това влияе върху поминъка на хората, но и върху биоразнообразието.


В замяна, ще искаме всеки участник да популяризира наученото по време на лагера като изготви видео дневник, фоторазказ, научно-популярна публикация или друго. 


Ако и вие смятате, че тази възможност за приключения не е за изпускане, запишете се за участие като попълните формуляра до 7 май!

Лагерът е част от проект "Микровлажните зони - извор на живот за дивата природа и хората", който се осъществява с финансовата помощ на Европейския съюз чрез проекта BESTbelt, част от инициативата Европейски
Зелен пояс (European Green Belt)