bg en

БФБ и HPE в поредната акция за супергерои

акция
12.05.2024
БФБ е стратегически партньор на HPE в техните благородни усилия да помогнат на значими природозащитни и социални каузи.
През този уикенд 25 служители на фирмата помогнаха в изчистването на вътрешното и вътрешното пространство на Зеленият образователен център ЕЛА в село Стъргел.

С много задружен труд успяхме да изхвърлим 2 тона строителни отпадъци от двора, да сортираме и складираме качественият дървен материал, останал от ремонта на покрива, да изградим детски пясъчник и повдигнати лехи за зеленчуци, да измием безбройните училищни прозорци.

Със сигурност мястото „светна“ след един натоварен, но много зареждащ ден.

Като подарък към всеотдайните доброволци, БФБ организира работилница за „Горско потапяне“, в която Глория Маринова потопи участниците в една съзнателна разходка през гората, ангажиращи всички сетива, дихателни и медитативни упражнения. По този начин се забавя ежедневния ритъм, успокоява се ума и се развива сетивност и осъзнатост и за най-фините аспекти на природата около нас.  Доброволците се фокусираха върху гледките, звуците, ароматите и текстурите на горската среда, за да се свържат напълно с нея и да се потопят в терапевтичните ѝ свойства. 

В края на деня имахме облагороден център, щастливи домакини от Сдружение за споделено учене ЕЛА и удовлетворени доброволци, отдали почивния ден и труда си на една вдъхновяваща кауза.

А, ние от БФБ обичаме да свързваме хората и техните мечти.