bg en

Във връзка с излезли медийни публикации, обвързващи Габриела Славова с БФБ

02.02.2024
Шокирани сме от новината, излязла в медиите, която свързва името на Габриела Славова с убийство. В медийни публикации се цитира номинация на Габриела за Годишните награди за биоразнообразие в категорията за Активист.

Номинациите на БФБ са публични, всеки може да номинира, както и да се самономинира. Допуснали сме номинацията на Габриела Славова, защото като организация, която активно работи в бургаския регион, познаваме активността на Славова в сферата на опазване на природата и въвличане на младите хора от региона в различни кампании. Номинацията й е за предишни години и за конкретна нейна дейност, която няма нищо общо с днешните събития и невероятната трагедия, която се случи. Габриела не е награждавана и самата номинация не я прави екоактивист на Българска фондация Биоразнообразие!

Наши колеги познават Габриела Славова, но други от нас познават и Пейо Пеев, затова сме още по-шокирани пред случилото се. Съчувстваме на семейството на Пейо Пеев, за съжаление каквото и да се направи оттук нататък, няма как да го върне. Настояваме за справедлив съдебен процес.