bg en

Уебинар "Опазване и устойчиво използване на солените влажни зони"

Portugal salina
01.02.2022
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Дружеството за защита и опазване на природната среда в Албания (PPNEA) организират международен уебинар: „Опазване и устойчиво използване на солените влажни зони в Черноморския и Средиземноморския регион“, посветен на Световния ден на влажните зони - 2 февруари 2022 г.
 
Организаторите от трите екологични неправителствени организации събират ключови партньори, за да споделят най-добри практики за устойчиво използване на влажните зони със солена вода, които могат да бъдат репликирани на други места. Уебинарът ще отбележи Световния ден на влажните зони и ще подчертае значението на солниците за хората и природата.
 
Участници от осем европейски държави ще споделят опит от  солници и от проектите, по които работят - крайбрежната лагуна Атанасовско езеро, „Пода“ и Поморийско езеро в България, Нарта Салина (Албания), Камарг (Франция), Кадис (Испания), Улцин (Черна гора), от Португалия, Гърция и Кипър.
 
Всеки лектор ще представи природния обект и организацията, която представлява, основните техники за управление, използвани във влажната зона и ще демонстрира ползите за хората и природата. Впоследствие организаторите ще изготвят кратък доклад от уебинара, обобщаващ най-добрите практики в различните солници, който ще бъде разпространяван чрез уебсайтовете им и социалните медии.
 
Дата: 2-ри февруари 2022  /  Начало: 11.00 часа / Официален език: Английски
Линк към уебинара: https://us02web.zoom.us/j/85452632438?pwd=aU8wWFZ4SlZrZXRlV2NkSFVJY1g5dz09
(Meeting ID: 854 5263 2438       Passcode: 219443)
 
За повече информация вижте Facebook събитието и представянето на лекторите: https://fb.me/e/1i3Oq2lXW
Интернет страници на организаторите - https://lagoon.biodiversity.bg/en/ / https://bspb.org/en/  / https://ppnea.org 
 
Тук може да видите кратко видео на Коалиция „За да остане природа в България“, посветено на влажните зони, което ще има премиера утре https://youtu.be/WcMe-ypCMNM
 
Програма на уебинара 233.36 KB (docx) Свали