bg en

Branches and centres

От самото си създаване един от основните принципи на работа на Българска фондация „Биоразнообразие“ е въвличането на местните общности в управлението на защитените територии и природните ресурси.

Ползваме различни механизми (например консултативни съвети, обществени съвети, учебни и обменни пътувания, и др.), за да чуем гласа на местните хора и за да интегрираме местното знание и традиции в опазването на природата. Затова през 2007 г. регистрирахме 4 клона в някои от основните ни райони на работа – Странджа, Източни Родопи, Беласица и Калиакра.
 
Belasitsa Branch
belasitsa@biodiversity.bg
Eastern Rhodopes Branch
strandja@biodiversity.bg

Centers

Пространство “symBiotic”

„симБиотично“ се намира в Южно Атанасовско езеро - в района на Бургаски солници (на 200 м от басейните с луга и кал).

„симБиотично“ отвори врати през лятото на 2017 г. с превръщането на една солничарска барака в нашето виждане за съвременен „музей“ – интерактивна изложба за солодобива в Атанасовско езеро, морска библиотека, дигитален архив със стари документи от Черноморски солници, карти на Черно море и магазинче за продукти с кауза. Има и кът за почивка с хамаци, меки столчета и маси от солничарски пособия, стойка за велосипеди.

През 2018 г. симБиотично спечели голямата награда в категория Партньорство в конкурса на фондация Америка за България #ВМузеяСме. „симБиотично“ вече е един от 18-те обекта в инициативата на Общината - "Опознай Бургас".

„симБиотично“ е чудесна отправна точка за преоткриване Атанасовско езеро и Бургас на колело. Оттук може да свалите велосипедните ни маршрути.

“симБиотично” е подходящо за деца, семейства, ученици, студенти, туристи, природолюбители. Работи само през летния сезон – от юни до края на август, а след това с предварителна заявка за организирани групи на адрес... и/или телефон....

За актуални събития, които организираме в „симБиотично“ можете да се информирате от https://lagoon.biodiversity.bg/