bg en

Започва курсът Опазване на биоразнообразието на БФБ

19.11.2012
Здравейте, приятели!
След дълги пътувания, срещи с прекрасни хора и опознаване на нови диви места се връщаме отново в Биологически факултет на Софийски университет ”Св.Климент Охридски”, където екипът на Българска Фондация Биоразнообразие ви кани и тази година да открием заедно обучителния курс „Опазване на Биоразнообразието”.
Вярваме, че не сте ни забравили, защото ние през цялото лято мислихме за вас и за нови изненади, с които да ви зарадваме. Надяваме се програмата през тази година да е полезна и интересна... и тайничко мечтаем да успеем да ви вдъхновим, така както вие вдъхновявате нас - да търсим и да не спираме да се борим, за да остане Природа.
Знаем, че вече ви липсва морето, слънцето, солта по кожата, строежът на острови и косенето на тръстика, за това на 21 ноември 2012 г., сряда от 18:30 ч. в зала 163 в Биологически факултет ще си поговорим за едно специално и много символично за всички нас място - Атанасовско езеро. Що за живот е животът в солта и какви прекрасни същества обитават островите, които така самоотвержено строихме ще разберем тази сряда.
Темата на първата лекция е: ”Солта на живота” - най-новият проект на БФБ за опазване и възстановяване на лагуната Атанасовско езеро, който ще се изпълнява в партньорство с БДЗП и Черноморски солници АД.
Лектор ще бъде д-р Светла Далакчиева (отговорник природозащитни дейности по проекта).