bg en

Все повече благотворителни кампании ползват “DMS – България” за набиране на средства

13.02.2008
Новостите:
Съветническият Борд на DMS прие промени в процедурата, които позволяват разглеждането на кандидатури от семейства на деца, които са чакали отговор от Комисията за лечение в чужбина или Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването повече от един месец. Причина за промените е неприемливо дългия срок на отговор на молбите, заведени в Център Фонд за лечение на деца.
Приетите промени няма да допуснат дублиране на средства дори и при последващо одобрение на кандидатурите от Фонда за лечение на деца в чужбина тъй като Фондът преглежда извлечения от дарителските сметки на кандидатстващите преди да одобри окончателната сума на финансиране.
В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора.

DMS се осъществява в България от Български дарителски форум, Фондация “Помощ за благотворителността в България” с партньорството на GLOBUL, vivatel, БТК и Тераком България с подкрепата на DMS International и Чешкия дарителски форум. DMS дава възможност на неограничен брой кампании да набират средства чрез изпращане на SMS с текст DMS kodova duma на номер 17 777. Цената на дарителския SMS е 1,20 с ДДС.