bg en

Време е за празник – Фестивал на кестена 2016 г.

Фестивал Беласица
14.10.2016
Елате да празнуваме заедно на пъстроцветния и живописен „Фестивал на кестена” в село Коларово, община Петрич на 15 октомври 2016 г. Тази година е петото издание на Фестивала, което обещава да бъде най-богатото и разнообразно, съпроводено с много веселие, вкусотии, музика, танци и редица съпътстващи събития.
 
Фестивалът ще започне в 14.00 часа с представяне на местните традиции и вкусната беласишка кухня, която ще откриете из шатрите на подгорските села. Освен печени кестени ще има и други типични за района ястия, приготвени с много обич и майсторлък от хората на Беласица. Тази година ще състои и „Дегустация с изненада“. Отново ще има и участници от Македония.
 
Посетете щанда на Българска фондация Биоразнообразие и ще научите интересни факти за чудните кестенови гори и за дивите обитателите на Беласица – една от най-малко познатите планини в България. За децата сме подготвили специални изненади. Те ще се впуснат в приключение по следите на някои от най-потайните животни в Природен парк „Беласица“ и сами ще могат да направят модели и маски на някои от тях.
 
Любителите на пешеходния туризъм ще могат да се включат в преход по туристически маршрут „Животът на кестена“. Преходът ще започне в 16.00 часа, пред шатрата на Българска Фондация Биоразнообразие.
 
На сцената на Фестивала ще се насладите на етно ревю, музикално-танцова програма, а в сградата на Дирекция на Природен парк „Беласица“ ще проведе „Оро на дворо“ – разучаване на народни танци, етнографска изложба, прожекции на филми за планината и още.
 
Като част от програмата на Фестивала, в неделя (16 октомври) ще се проведе и туристическият преход „Чудните водопади на Беласица“ с участие и на гости от съседна Гърция.

https://www.facebook.com/events/1092128000834935/
 
Фестивала на кестена се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация Биоразнообразие, Пирински туристически форум и община Петрич, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села и Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Петрич.

Заповядайте, за всеки има по нещо!
Програма на фестивал на кестена 2016 228.22 KB () Свали