bg en

Весели празници от БФБ

екипът на БФБ
23.12.2019
В края на 2019 - Годината на растенията, ви поздравяваме с настъпващите празници и ви желаем светли и хубави дни. Надяваме се краят на годината да не донесе някоя неочаквана изненада (както често се случва у нас). Бъдете с любимите хора, правете неща, които ви доставят удоволствие и не забравяйте да помислите или да прекарате време сред природата. 

Екипът на БФБ също се включи в празненствата като посети един от най-любимите на всички райони - този на парк Странджа. Избрахме едно специално място за празника - село Кости и разбира се посетихме забележителностите наоколо - местността "Свети Илия" и вековните дъбове, река Велека и резерват "Силкосия". Не успяхме да видим цъфнала зеленика (каквато бе видяна в началото на декември), но цикламите доста са подранили и определено Коледа не е същата, когато навън е 18 градуса. 

Бъдете щастливи и нека идващата 2020 да бъде по-добра за всички нас и за природата, защото въпреки, че не успяхме да изпълним глобалните цели за спиране на загубата на биоразнообразие до 2020, вярваме, че се надига голяма обществена вълна, която иска промяна и спешни действия срещу промените в климата и загубата на видове и местообитания.

П.С. Липсваха ни всички отсъстващи, но обещаваме повторение около настъпването на китайската Нова година :)