bg en

В Международния ден на биоразнообразието БФБ обявява Първия бургаски зелен фестивал

22.05.2011
По повод Международния ден на биоразнообразието Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) анонсира Първия Бургаски зелен фестивал, който също има общо със странджанската гора и продуктите, които се добиват от нея, както и за представяне на възможностите за еко-туризъм и бизнеси, щадящи природата в парк „Странджа” и около Бургаските езера.

Фестивалът основно е посветен на „зелената идея” – на био храните и ползите от тях, на зеления начин на живот и зеления туризъм в нашия регион.
Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни 2011 г. (събота и неделя) в Морската градина до лятната сцена „Охлюва” и ще включва панаирно изложение с шатри и щандове, фолклорна програма от Странджа, Детски карнавал на биоразнообразието, арт-работилници и др.

Зеленият фестивал се организира от Българска Фондация Биоразнообразие и Община Бургас, в партньорство с БДЗП и Дирекцията на ПП „Странджа” и с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мод” чрез фондация „Екообщност”.

Подробности очаквайте на сайта на организаторите и на пресконференцията, която ще се проведе на 31 май в залата на Община Бургас.