bg en

Учениците от община Костинброд мериха сили в забавно състезание „Натура 2000”

Учениците от община Костинброд мериха сили в забавно състезание „Натура 2000”
06.05.2007
Организаторите бяха подготвили забавни игри за парковете, за световно застрашените птици, прилепите и др. Особено забавно бе разпознаването на растения и животни, както и на билки по техния аромат. След повече от 2 часа състезание и седем разнообразни игри бе определен отборния победител ОУ "Отец Паисий" - с. Драговищица, които отнесоха и голямата награда в състезанието – бинокъл.
Всички участници получиха грамоти, платнени торби със знака на инициативата „Зеления пояс” и различни информационни материали (интерактивни дискове, книжки). За всяко училище имаше грамота и интересни енциклопедии и книги.
Активната публика в залата също показа завидни знания за защитените територии и получи някои от подготвените награди. Състезанието беше част от проект „Опазване на биоразнообразието и образование в Община Костинброд”. Лично Кметът на Общината приветства участниците и активно подкрепяше отборите. БФБ ще продължи своята работа с училищата в общината и занапред, в желанието си да създаде активни и знаещи граждани, които милеят за природата на своя край.