bg en

Търсим млади посланици за климатична мисия в Никарагуа

pexels_Fabian_Wictor
04.06.2021
Климатичните промени настъпват със застрашителни темпове и тяхното негативно въздействие върху човешкото здраве, икономиката и устойчивостта на околната среда става все по-осезаемо. Увеличеното количество парникови газове задържа топлината, пречи на нейното напускане на атмосферата и предизвиква дисбаланс в климатичните системи на Земята. Обществата с по-нисък жизнен стандарт, в Южното полукълбо, вече са свидетели на последствията от променящия се климат и са на първа линия пред все по-честите екстремни метеорологични събития като бури и урагани. Да се грижим за здравето планетата вече не е избор, а необходимост.

Именно за това, Българска фондация Биоразнообразие и партньорите по проект "Game On|Don't let climate change end the game" организират изследователска мисия до Никарагуа – една от най-засегнатите от климатичните промени държави в Южна Америка. Двама участници (до 26 г.) от България ще имат възможността да изследват от първо лице въздействието на климатичните промени върху местните общества и да споделят техните чувства, наблюдения и емоции чрез различни публикации в социалните мрежи и онлайн пространството. 

Българските посланици за климата, които ще се присъединят към международна група с представители от Германия, Унгария, Литва, Латвия, Чехия, Словакия и Румъния.


Крайният срок за кандидатстване е 10 юни 2021 г.

Кандидатстването е на английски и може да го направите посредством тази връзка - https://forms.gle/29BPWyUAv1WVR2dX6. В самата форма ще намерите повече информация за процесът, необходимите документи и изисквания.
Очакваме с нетърпение вашите кандидатури!