bg en

Трима световно известни специалисти ще изнесат съвместна лекция на курса ни "Опазване на биоразнообразието"

21.11.2011

Откривайки тази учебна година на курса ни "Опазване на биоразнообразието", обещахме изненади! И ето, че си държим на думата! На 23 ноември (сряда) този път в аула 239 на Биологическия факултет на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" в 18:00 часа ще имате шанса да се срещнете с трима световно известни американски зоопаркови специалисти в отглеждането на екзотични видове животни на затворено, които идват за пръв път в България по покана на Зоопарк София.
Алан Рукрофт - експерт по отглеждане на слонове; д-р Дейв Фейган - директор на институт Колиър и експерт по хуманна и ветеринарна стоматология и Стив Мартин – световно известен дресьор на животни ще ни изнесат съвместна лекция на тема: "Съвременни методи и практики в отглеждането на животни на затворено". Не пропускайте шанса да се учите от най-добрите и да се запознаете с много интересни истории от зоопарка в Сан Диего и по света, както и с най-съвременните техники на дресировка и санитарно обслужване! Вход свободен!

Посещението на тримата специалисти е по повод кампанията на Зоопарк София, за разширяване на къщата на слоницата Артайда и приемане на нови слонове. Целта е създаване на група от животните, което е в съответствие със световните изисквания за отглеждане на животни на затворено.
Участието им в Курса „Опазване на биоразнообразието” на БФБ се осъществява със любезното съдействието на екип на Зоопарк София Зоологическа градина София.