bg en

Тома Белев

Тома
Тома Белев е едно от най-популярните лица на природозащитното движение. Дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България, бил е директор на природен парк "Витоша" и председател на УС на "Зелени Балкани". Като инициатор и председател на сдружение "Асоциация на парковете в България" работи за изграждане на капацитет и експертиза в институциите, отговорни за защитените територии в България. Човекът, който винаги има позиция и на когото може да се разчита за подкрепа и съвет, когато има природозащитен казус – независимо местен или национален.
 
Като представител на Коалиция “За да остане природа в България” Тома Белев се включва активно в борбата за спасяването на български планини и българското Черноморие от застрояване, както и на българските гори от сечи. Подпомага и борбата за зелена градска среда в София и др. градове. Съдейства и за връзките между природозащитното движение и туристически и културни организации за търсене на съвместни цели за отговорен туризъм.

Освен със запазване на природата, Тома Белев се включи активно и в борбата за съдебна реформа, граждански права и др. Един от радетелите на запазване на културното наследство и традициите в България. В края на май 2016-та показа своята невероятна колекция от над 250 престилки – лично негово хоби, което за пореден път демонстрира връзката между запазването на българската природа и родните ни традиции като част от това, което ни прави българи!

За повече информация
https://www.facebook.com/%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2-Toma-Belev-772069009528514/
Изложба на престилки и снимки на защитени територии в София
Тома Белев: Мръсният капитал и неволите на „зелените“