bg en

Тиймилдинг с кауза, Екотур Консултинг

Тиймилдинг с кауза, Екотур Консултинг
Основна кауза на събитията, които предлага Екотур Консултинг е изчезващото българско село – с неговите хора, традиции и природа. Фирмата работи в екип от професионалисти в сферата на алтернативния туризъм, корпоративните обучения и организиране на събития, а също така и с различни малки предприемачи, фермери и селски общности. Сред каузите които подкрепят са: вдъхновяващи социални предприемачи, малък семеен бизнес за  чиста храна и напитки, красиви кътчета българска природа,  децата – нуждаещи се от подкрепа по пътя им към изкуството! 
Фирмата започва организиране на тиймбилдингите от началото на 2019 г. като до момента са реализирани събития подкрепящи малки производители, къщи за гости и фермери: Мая Ангелова от „Синевка“ с. Превала; Теодор Вълчев и козе-ферма „Караяна“ в с. Ягода; Рукие Изирова от с. Яворница, Петричко, както и други местни бизнеси като Екохотел Момата, с. Коларово и Крафт пивоварна „Ромус“, която популяризира природата и устойчиви практики в пазарджишкия регион, както и други малки бизнеси в регионите, в които работят.
Благодарение на финансовото дарение от А1, те са зарадвали социално слаби пенсионери в чипровското село Превала с Коледни пакети с храна. На читалището на селото организират и дарение компютри втора употреба. 
Работят заедно с Блажка Димитрова и нейният ресторант Zero Waste, като предлагат на клиентите си не само кетъринг с "нулеви отпадъци", но също така и тиймбилдинги, които насърчават компаниите и техните служители към намаляване на "отпечатъка им" върху климата, чрез редуциране на отпадъците. 
Фирмата подкрепя и кампанията на фондация "Биоселена" „Твоята храна“ с доброволен труд и популяризиране. Работят в партньорство с фермерски пазар „Пендара“ за популяризиране на фермерски храни и устойчиви практики на фермери. След преодоляване на стреса от пандемията те се надяват да се възобнови интереса към тийблиднингите, които са вече насочени и пряко към опазване на природата с партньорството на Ботаническа градина към БАН, Природен парк "Беласица", както и резерват Шаварите  https://ecotourconsulting.eu/ priroda/

Повече за историята зад идеята може да прочетете в статията: Ура за Антония и Тиймбилдинг с кауза: Българското село - Жюстин Томс - Блогосфера

Тиймбилдинги с кауза: https://ecotourconsulting.eu/