bg en

Табели с форма на прилепи са монтирани пред 7 благоустроени пещери

bats
12.12.2013
Интересни табели под формата на грамадни прилепи бяха поставени пред пещерите Ухловица, Дяволско гърло, Ягодинска, Лепеница, Деветашка пещера, Орлова чука, Леденика и Магура. В табелите няма забрани и страшни статистики. Те провокират интереса на посетителите да научат повече за прилепите, които все още не са достатъчно популярни и обичани, въпреки, че са едни от най-интересните бозайници у нас. Затова и цялата кампания на проекта на Българска фондация Биоразнообразие - „Виж повече ЗА прилепите“ е положителна и информативна.

Всяка табела-прилеп носи конкретна информация за пещерата пред която е монтирана, но по провокативен начин представя какво е общото между прилепите и... птиците, детските градини, мишките, делфините, мечките, земеделието, едно желирано мече, граф Дракула и вашето мазе?! Така според екипа на проекта посетителите могат да научат уникални факти за прилепите, които може би никога не са знаели, но сега вече никога няма да забравят. Като например, че в действителност най-големите прилепи в света имат размах на крилете с реалния размер на табелата.

Монтирането на информационни табели пред благоустроените пещери в България е финалният етап на проект„Виж повече ЗА прилепите“ на Българска Фондация биоразнообразие, финансиран по ежегодната дарителска програма на Мтел – Мтел Еко Грант. Инициативата е част от социално-отговорната политика на компанията и осигурява безвъзмездно финансиране на проекти в областта на екологията.