bg en

Състезанието Природа у дома в Пловдив

1
02.06.2009
До последния момент, във всички игри, с по една точка преднина и без нито една грешка, в надпреварата водеше отборът на „Природозащитничките” от IIIг клас на НУ „Христо Ботев”. Последната игра, обаче, реши класирането и първото място бе спечелено от отбор „Есенни листа” от IVб клас на СОУ „Св. Седмочисленици”, които показаха, че знаят най-много от всички за природните материали. На второ място се класира отборът на „Къртиците” от IVв клас на НУ „Христо Ботев”, а третото място си поделиха „Знаещите веселяци” от IIIг клас на НУ „Петко Р. Славейков” и „Природозащитничките” от НУ „Христо Ботев”.

БФБ осигури много награди – книги, енциклопедии и грамоти за всички участници, както и за победителите в игрите с публиката. Наградите бяха връчени от директорите на училищата.

Използваме възможността да благодарим на преподавателите, ангажирали се с провеждането на пилотните кръжоци „Биоразнообразие и творчество” и с подготовката на участниците! Изказваме специална благодарност на партньорите ни от СОУ „Св. Седмочисленици”, НУ „Христо Ботев” и НУ „Петко Р. Славейков”, подкрепили инициативата и съдействали за успешното й провеждане!

Състезанието „ПРИРОДА У ДОМА” се реализира по проект, одобрен от Министерство на образованието и науката и финансиран от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, по схемата „Да направим училището привлекателно за младите хора”.