bg en

Странджа отново на Зелените дни

Green days
28.04.2011
За втори пореден път Странджа участва на ЗЕЛЕНИТЕ ДНИ в София. На съвместен щанд Българска Фондация Биоразнообразие и Дирекцията на ПП „Странджа” представят Регионалната марка „Странджа”. Манов мед от Звездец, риба от Царево, билки от Малко Търново, плетива на жените от дружество „Златно руно” – Звездец – са само някои от най-търсените продукти, предлагани на странджанския щанд. Столичани вкусиха от чудесния странджански зелник, като стотици парчета бяха изкупени още до обяд на първия ден на еко-изложението. На щанда на Странджа посетителите могат да си закупят и книги, пътеводители и определители за Странджа, както и да получат безплатна информация за възможностите за устойчив туризъм в природния парк – еко-пътеки и маршрути, къщите за гости, сертифицирани с регионалната марка „Странджа” и всичко, което ги вълнува за Странджа.

Зелените дни тази година се провеждат от 28 април до 1 май в София, в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” като основен организатор на събитието е Българската асоциация за алтернативен туризъм.

Програмата е изключително богата и разнообразна – включва панаирно изложение на туристически и био-продукти, представяне на възможности за еко-туризъм, зелен кинофестивал, фотоизложба, различни работилници, международна конференция за устойчив туризъм и др.

Участието на Странджа на Зелените дни се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите чрез Дирекцията на парка и в рамките на проекта на БФБ „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.