bg en

СимБиотично под тепетата

Пловдив
18.06.2015
Пътуването на изложбата за Атанасовско езеро „симБиотично” продължава през юни в Пловдив, а домакини са Творчески Комплекс Инкубатор.

„Капанът“ е най-подходящото място да представим интерактивната изложба, която носи необичайното име „СимБиотично“ и чрез илюстрации, анимации, клипчета и игри разказва историята на едно солено езеро, разположено в самия Бургас - Атанасовско езеро. Място, където балансът между човека и природата е възможен. Ще провокираме сетивата ви, ще ви усмихнем, а докато се забавлявате ще научите кой живее в езерото, къде мигрират птиците, как се получава солта и какво още се крие в зелено - червените му води.  

Изложбата е продукт и от симбиозата между самите автори – архитекти, дизайнер и еколог, които няколко месеца търсиха най-добрата и вълнуваща форма, за да представят връзките в езерото, по начин, който да е забавен, но и да провокира към мислене и  активна гражданска позиция.
Всички автори бяха и на откриването в Пловдив, за да съчетаят с участието си в One Design Week, която се случва в момента в града.

Повече за авторите можете да видите тук: http://www.saltoflife.biodiversity.bg/bg/Pytuvashta_izlozhba_za_Lagunata-c155

Откриването беше на 18 юни 2015 г. (четвъртък) в 19.00 часа в пространството Creative Corners - кв. Капана (ул. Братя Пулиеви 3), а след това може да се види всеки ден до 30 юни от 10:00 до 19:00 часа.

Благодарим на всички колеги, приятели и гости, които се включиха в нашето пловдивско събитие и очакваме всички останали да минат, когато имат възможност, защото няма да сме много дълго под тепетата!

Снимки от събитието може да видите на: http://www.saltoflife.biodiversity.bg/bg/SimBiotichno_pod_tepetata-p575