bg en

Шествие на хора, животни и кукери внесе Подписката за природата

Шествие на хора, животни и кукери внесе Подписката за природата
23.01.2007
Представители на Коалицията от 15 неправителствени организации и гражданско движения „Да спасим Иракли” бяха приети от Председателя на Народното събрание -Георги Пирински, Председателя на Комисията по околна среда и води – Георги Божинов и зам.министъра на околната среда и водите – Чавдар Георгиев. Депутатите отправиха покана към неправителствените организации за участие в извънредно заседание на Комисията по околна среда и води за представяне на природозащитните проблеми и обсъждане на предложенията за промяна в Закона за биоразнообразието. Освен представителите на природозащитните организации на срещата ще бъдат поканени и представители на Националното сдружение на общините и избрани кметове. Според представителите на природозащитните организации проблем е неприлагането на закона, а не в липсата на закони. Природозащитниците призоваха институциите за практически действия като спиране на незакононното строителство в Природен парк „Странджа”, спиране разпродажбата на защитена местност „Камчийски пясъци”, недопускане застрояването на нос Калиакра и строителството на нови ски зони в Националните паркове Рила, Пирин и Цетрален Балкан и др.

Кукери се притекоха на помощ на българската природа, за да прогонят злите инвеститорски духове, които напоследък все по-често настъпват с бетон, резачки или булдозери срещу природното ни богатство и интересите на местните хора/обществото..
В подкрепа на природозащитниците свириха „Остава” и „Анимационерите”.
Шествието започна от градинката до Парламента, премина през бул.Цар Освободител, до бившия Партиен дом и оттам завърши на пл. Св.Неделя с български песни и кукерско хоро.

Приложено може да видите писмото, с което подписките бяха внесени в институциите и снимки от самото събитие.