bg en

SaveGREEN отбелязва Световния ден на биоразнообразието!

biodiversity
25.05.2021
В събота, 22 май, SaveGREEN се присъедини към милиони хора по света в честване на Световния ден на биологичното разнообразие, тази година под лозунга „Ние сме част от решението #ForNature“. Тазгодишният ден на биологичното разнообразие е особено важен, тъй като световната общност е на път да приеме нова Глобална рамка за биологичното разнообразие след 2020 г. Вижте видео, посветено на празника.

Българска фондация Биоразнообразие е част от проект SaveGREEN заедно с още 12 организации и институции от Централна и Източна Европа и Балканския полуостров. Проектът е финансиран от Транснационална програма „Дунав“ 2014 – 2020 и засяга критичната тема за опазването на екологичните коридори в Карпатите и други планински вериги на Дунавския регион.

Основната цел на SaveGREEN е да насърчи междусекторното и транснационалното сътрудничество, както и изграждането на цялостно ноу-хау за разработване на конкретни решения, насочени към подобряване, възстановяване и запазване на функционалността на ключовите екологични коридори в долините на Карпатите, Алпите и българските планини.
 
Повече за проекта и за асоциираните му партньори можете да научите повече от официалния уебсайт на SaveGREEN www.interreg-danube.eu/savegreen, от страницата на БФБ, както и ако следвате #SaveGREEN в социалните медии