bg en

С нетрадиционна акция стартира инициативата БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА

ti si na hod
23.03.2019
традиционната акция се дава старт на националната дарителска кампания  „България дарява“. Тя се организира за първи път от 12 граждански организации, обединени от идеята да популяризират и насърчават индивидуалното дарителство у нас.Посланията върху знаковите паметници в София са дело на провокативните артисти от Destructive Creation, които подкрепиха инициативата „България дарява“ напълно безвъзмездно, тъй като също вярват, че промените се правят от всички нас.

Кампанията „България дарява“ обединява близо 120 каузи от цялата страна и различни сфери от живота на общата платформа www.bulgariadariava.bg. Така всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, както и региона, където иска да насочи своя принос. По този начин заедно, с обединените усилия на много дарители и 120 граждански организации от цяла България, можем да направим промяната, за която мечтаем.

„България дарява“ дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа. В дарителската инициатива са включени каузи, които променят човешки съдби и средата, в която живеем, в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда. Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

Дарителството е акт на съпричастност и желание да промениш света около себе си заедно с хора, които споделят твоите ценности и визия за решаването на актуален обществен проблем, смятат организаторите. Според тях няма малка или голяма подкрепа; всеки принос е безценен, защото, когато се обединят много хора, всяка промяната може да бъде постигната.

От 22 до 31 март всеки, който влезе на bulgariadariava.bg и дари, ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене.