bg en

С фотоизложба отбелязахме 7-мият рожден ден на ПП „Беласица“

Честване на 7-мия рожден ден на ПП "Беласица"
21.01.2015
С фотоизложба „Невероятната Беласица“ в Арт салонa на Радио Благоевград отбелязахме 7-мият рожден ден на Природен парк „Беласица“. Откриването на изложбата се състоя на 19 януари в 17.00 часа.
Сред гостите бяха представители на Областна управа – Благоевград, Регионална дирекция на горите – Благоевград, Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“, Дирекция на Национален парк „Рила“, регионален исторически музей – Благоевград, деца от Обединен детски комплекс – Благоевград, приятели и почитатели на Беласица, Българска фондация Биоразнообразие и радио Благоевград.
Освен, че се насладиха на красивите снимки от Беласица планина, правени в три различни държави – България, Гърция и Македония, посетителите имаха възможност и да научат интересни факти за Природен парк „Беласица“.
Онези от гостите, които знаеха най-много за Беласица си тръгнаха с награди, спечелени във  викторината „Природен парк „Беласица“ на 7 години“.
За тези, които не успяха да присъстват на откриването все още не е късно да посетят изложбата. Фотоизложба „Невероятната Беласица“  ще бъде разположена в Арт салонът на Радио Благоевград  до 10 февруари 2015 г.
Изложбата се организира от Българска фондация „Биоразнообразие” в рамките на проект „Беласица отвъд граници”. Проектът е изпълняван в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).