bg en

С фотоизложба напомняме за наближаващия Фестивал на кестена

изложба "Невероятната Беласица"
03.10.2014
От 2 октомври фотоизложбата „Невероятната Беласица“ гостува в арт-салона на Радио Благоевград
Изложбата съдържа 45 фотографии на Беласица и околностите й, правени в трите държави, в които е разположена тази неповторима планина - България, Гърция и Македония. Снимките са избрани сред участвалите във фотоконкурса „Невероятната Беласица“, проведен в през 2013 г. в рамките на проект „Беласица отвъд граници”.Самобитността на планината е запечатана в кадри, представящи нейната уникална природа, разнообразното културно наследство на района и гостоприемството на местните хора. Изложбата на Българска фондация „Биоразнообразие” е анонс за предстоящия празник на кестена, станал вече традиционен. Тази година пъстроцветният и живописен „Фестивал на кестена” ще бъде на 25 октомври 2014 г. в село Коларово.
Гостите на фестивала ще имат възможността да се запознаят както с уникалните кестенови гори и природата на Беласица, така и с традициите, кухнята и поминъка на жителите на подгорските села. Посетителите ще се насладят на вкусните беласишки кестени и оригиналните местни гозби, както и на автентичен фолклор от района, а за децата ще има специални изненади.
Фотоизложбата „Невероятната Беласица“ е създадена в рамките на проект „Беласица отвъд граници”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Дирекция Природен парк „Беласица”, Национален парк „Езеро Керкини” - Гърция, Екологичното сдружение „Планетум” - Македония и фондация Евронатур – Германия и съфинансиран от Немската федерална фондация за околна среда (DBU).