bg en

Първа изложба на българската поляна от кръпки в Смолян

Поляна от кръпки
20.07.2013
Първата изложба "Поляна от кръпки" бе открита на 24 юни в смолянската галерия "Петър Стайков", в рамките на Фестивала на дивите цветя в Родопите. Тя е съставена от 200 цветя от българската природа, изобразени върху плат с рисунки, бродерии, апликации, вълнени плъсти и други техники. В продължение почти на една година БФБ организира събирането на произведенията на участници от цялата страна. Включиха се училищата в Каварна, Аксаково и с. Габарево, Регионалният исторически музей в Бургас и училищата, с които работиха съвместно, гимназията по приложни изкуства в Смолян, читалището в с. Смилян, детската градина в Костинброд, сдружението "Златно руно" от с. Звездец и много други.
До края на година БФБ ще покаже изложбата в различни градове на страната, след това тя ще пътува в Европа, заедно с цветни кръпки от Шотландия, Словения, Румъния и Хърватска.
Инициативата "Поляна от кръпки" е част от европейски проект на организацията "Плантлайф Интернешънъл", повече информация на http://wildflowereurope.org/ .