bg en

Приятелите на Натура 2000 победиха!

CEEWEB
07.12.2016
Днес Европейската комисия съобщи новината, че директивите по Натура 2000 няма да се отварят, нито ревизират. Те ще бъдат запазени и ще бъдат задълбочени мерките по тяхното прилагане.

Това беше резултат от дълга битка на над 520 000 европейци, между които и над 10 000 българи, които подкрепихме кампанията Nature Alert, организирана в България от WWF Bulgaria и Българско дружество за защита на птиците. Българска Фондация Биоразнообразие и CEEweb for Biodiversity също се присъединихме към общата борба на природозащитните организации от цяла Европа срещу промяната на директивите и организирахме кампанията "Приятели на Натура 2000".

Български популярни личности и представители на туристическия и др. сектори се обявиха в защита на директивите на Натура 2000. Техните послания, заедно с посланията на хиляди други защитници на европейската природа бяха споделяни във Фейсбук, Туитър и бяха изпратени на евродепутати и до Европейската комисия. Тази победа е на всички нас!

Благодарим на всички, които подкрепиха кампаниите и на всички "Приятели на Натура 2000" - Александър Иванов, Асен Терзиев, Василена Радева, Владимир Михайлов, Гергана Димитрова, Десислава Алексова, Ива Свещарова, Николай Табаков, Петя Стойкова, Светла Дамянова, Уили Прагер, група Хоризонт, фермерите, подкрепени от За Балкана и хората - Димитър Попов - пчелар и ферма "Под Балкана", ферма "Угърчин".