bg en

Приключи екологичното състезание “Осоговска планина - биоразнообразие и опазване”

ученици с грамоти
14.06.2013
Вторият кръг на екологичното състезание “Осоговска планина – биоразнообразие и опазване” се проведе на 12 юни, 2013 г. в залите на Регионалния педагогически център, любезно предоставени за ползване от Регионалния инспекторат по образование – Кюстендил. От общо 48 класирали се участници, във втория кръг участваха 47. Учениците имаха 1 час, за да решат теста с 30 въпроса, покриващ материала от учебното помагало, подготвено и издадено от БФБ, специално за състезанието.

След решаването на теста до 17.00 часа, представители на БФБ и на община Кюстендил провериха работите на учениците. Представянето на резултатите се състоя отново в голямата зала на РПЦ от 19.00 часа. Участниците в състезанието, техните учители и хората, които не бяха изплашени от дъжда и присъстваха в залата, станаха свидетели на връчването на грамоти за отлично представяне на десетте участника, които показаха най-добри резултати и спечелиха голямата награда – участие в екологично-образователно училище, което ще се проведе в Осогово през лятото на 2013 г. и ще е със специалното участие на експерти на БФБ.

Участници с най-висок резултат от втори кръг, които се класират за участие в “Екологично-образователно училище”– лято, 2013 г.

Група V – VІ клас
1 Илиана Симеонова ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” - Кюстендил VІ 48 точки
2 Радина Богословска ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” VІ 47 точки
3 Валентина Николова СУ “Васил Левски” - Кюстендил VІ 43 точки

Група VІІ – VІІІ клас
4 Петя Иванова ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” VІІ 51 точки
5 Мариана Котова ПГИМ Йордан Захариев – Кюстендил VІІІ 48 точки
6 Яна Макаринова ОУ „Христо Ботев“ - Невестино VІІ 47 точки

Група ІХ-Х клас
7 Eмилиян Евгениев ПМГ - Кюстендил ІХ 53 точки
8 Даниел Велинов ПМГ ІХ 51 точки
9 Христина Петрова ПМГ ІХ 49 точки
10 Мелани Евтимова ПМГ ІХ 49 точки

Както най-добре представилите се ученици, така и всички останали, които са участвали във втория, между-училищен кръг на екологичното състезание получиха грамоти за съответно отлично представяне и успешно участие в екологичното състезание.