bg en

Празник на дивите цветя в София

цветя
28.06.2018
Този уикенд ви каним на пъстър и весел Празник на дивите цветя в Ботаническата градина на БАН! Ще разкажем за дивите цветя и билки, ще се забавляваме и ще научим много за природата!
Празникът е част от Фестивалът на дивите цветя, който Екоорганизация Родопи организира за 6-та поредна година в Родопите, заедно с читалищата на 5 села в Смолянско: https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia/

В София партньори на инициативата са Българска Фондация Биоразнообразие и Детска природна академия "Узана", както и домакините от Ботаническата градина към Българска академия на науките.

Семействата с деца са добре дошли!

БФБ ще организира работилници и игри само в събота 30 юни от 11.00 до 15.00 часа, затова не пропускайте нашите предложения:

Уъркшоп "Балерини от цветя"
искате ли да изработите нежни пачки на балерини от пъстроцветни венчелистчета?

Ателие Пеперуди
най-големите приятели на цветята са …. Пеперудите. Елате с най-малките, за да си направим пеперуди и да ви научим как да правите хранилки за тях и да ги привличате.

Игра в Ботаническата градина „Намери ме, назови ме“
търсене на скритите съкровища сред растенията на градината

Да си посадим растение

Хайде да си прочетем приказка за цветята

Познай ароматът на дивите цветя

Викторина с награди

Специално ще представим и пъстрата ни инициатива "Килим от цветя", създадена преди няколко години от участници от цялата страна - бродирани, рисувани и ушити диви цветя, които са свързани в общ пъстър килим.

Ателиетата и игрите за деца са безплатни, с изключение на играта в Ботаническата градина „Намери ме, назови ме“, за която трябва да се плати входа за Градината.

КАК ДА СТИГНЕМ:
Ботаническата градина се намира в подножието на Витоша, на Околовръстния път, между бул. “България” и бул. “Черни връх” (Драгалевско шосе).
Авт. № 111 - спирка Ботаническа градина;
Авт. № 64 - спирка вилна зона Киноцентър.
Достъп с лични автомобили само от Околовръстен път, локалната лента на южното платно.
В градината е осигурен безплатен достъп и паркинг за автомобилите.
Карта: http://garden-bas.org/bg/Mestopolozhenie.c146

Ще имате шанс да посетите и оранжериите на Ботаническата градина, в които се отглеждат над 3 300 вида растения от всички континенти.
ВХОД ЗА ГРАДИНАТА:
Възрастни (без преференции): 4.00 лв.
Студенти, пенсионери: 2.00 лв.
Деца: 1.00 лв.


*снимките са на Спас Узунов - https://www.facebook.com/pg/spasuzunovwildflowers/photos/?ref=page_internal