bg en

Попови лъжички, лилия, саблеклюн, бял ангъч, жабки и папури са заявили участие в тазгодишния Карнавал на биоразнообразието

Карнавал на биоразнообразието
29.05.2014
Карнавал на биоразнообразието събира за четвърти път на сцена „Охлюва” в Морската градина на Бургас атрактивните превъплъщения на най-малките бургазлии. Тази година на подиума се очаква да дефилират птици, насекоми, земноводни и водни растения , защото Карнавалът e на тема: „Жители на езерата – пернати, космати, люспести и гладки, с корен и листа, с тънички крилца“.
Карнавалът се организира от Българска Фондация Биоразнообразие и Българско дружество за защита на птиците, съвместно с Община Бургас и РИОСВ –Бургас. Заповядайте с костюм и настроение за празник на 30 май 2014 г., петък, от 17.00 до 19.00 часа на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина на Бургас. Лакомствата за малчуганите са осигурени от нашите партньори от бургаската фирма Победа АД, които традиционно подкрепят Карнавала.
Темата на Карнавала стимулира въображението на участници от 9 детски градини в града, като на откритата сцена се очаква да се качат 87 деца - ще крачат щъркели, саблеклюни, ще плува бял ангъч, ще танцуват попови лъжички, жаби и папури.
Провокирайки интересът на деца, учители и родители към нашата обща гордост – езерата на Бургас, се надяваме подготвяйки костюмите и участието си, всички да научат повече за Атанасовско езеро, Вая и Мандра и животните и растенията, които ги обитават. За всички участници организаторите са подготвили много награди, а специално ще бъдат отличени най-ефектния костюм на диво растение или животно, най-артистичното дефилиране, най-оригиналния костюм от рециклирани материали и най-атрактивното групово участие.
Всички родители, които имат интерес могат да дойдат с децата си за участие с подходящ костюм (заявка на тел. 0896798908, Радостина Ценова) или да ги доведат да се забавляваме заедно на Охлюва.