bg en

Победителите от конкурсите „Диви снимки” и „Диви скици”

Мусала 29 Ноември 2013, автор: Мая Къркаличева
13.12.2013
Българи спечелиха награди на журито и на публиката в различните категории
След оспорвана битка и над стотици зашеметяващи снимки и скици, които ни изпратиха участници от Европа, най-накрая станаха известни победителите в конкурсите „Диви снимки” и „Диви скици”, които БФБ организирахме съвместно със CEEWeb for Biodiversity и партньори. Освен награди на компетентното жури бяха определени и награди на публиката чрез онлайн гласуване, което се проведе от 4 до 11 Декември.
Щастливи сме, че българското участие в международните конкурси отново беше забележително, а пейзажи от Рила, Беласица, Пирин и др. кътчета на прекрасната ни природа възхищаваха хора от цяла Европа! Именно пейзаж от връх Мусала на фотографката Мая Къркаличева отнесе наградата на журито в категория „Диви пейзажи”. Георги Герджиков пък спечели наградата на публиката в категория „Диви видове” със снимката си „Семейни проблеми”.
Тази година решихме да отправим диво предизвикателство освен към фотографите и към художниците и аниматорите, любители на природата като наградата на публиката отново отиде в България – при Ивайло Манишев за рисунката му „Живей за природата”.
Честито на победителите! Благодарим на всички, които участваха, гласуваха за наградите на публиката и заедно с нас разкриха тайните на дивия свят!

А ето и всички победители!

Фотоконкурс : „Диви снимки 2013”

Категория „Диви пейзажи”
Награда на журито – снимка: "Мусала 29 Ноември 2013", автор: Мая Къркаличева
Награда на публиката – снимка „Наплементе”, автор: Сабадос Тиби

Категория „Диви видове”
Награда на журито – снимка: „Хвани ме, ако можеш”, автор: Стефано Зока
Награда на публиката – снимка „Семейни проблеми”, автор: Георги Герджиков

Конкурс за комикс „Диви скици 2013”
Награда на журито – Телеки Бланка
Награда на публиката – снимка: „Живей за природата”, автор: Ивайло Манишев

Повече за конкурсите можете да прочетете тук: http://bbf.biodiversity.bg/indexdetail.php?id=6 и в подразделите "Диви снимки 2013" и "Диви скици 2013"