bg en

Пчелички, калинки, папуняк, щъркели, медуза и даже вълк на Карнавала на биоразнообразието в София

карнавал
28.05.2015
В пъстра горска поляна се превърна сцената в Голямата шатра на „Зелени дни“ по време на първия Карнавал на биоразнообразието в София на 22 май 2015 г. - Международния ден на биоразнообразието. Той бе организиран от Българска фондация Биоразнообразие със съдействието на Българска асоциация за алтернативен туризъм и Община София в рамките на „Зелени дни‘2015“.

Участваха над 50 деца, но най-атрактивни бяха тези от родителски колектив „Гърнета и череши“ - София, които дефилираха като дневно пауново око (Боряна), щъркел (Божана), папуняк (Радо), вълк (Мишо), прилеп (Камен) и др.

Най-артистични бяха медузата Ивана Мария, лястовицата Ирина и теменужката Ема. Незабравими ще останат рисовете от „Усогово“ – Цонка и Йоана, както и калинката Калинка :).

Най-впечатляваща бе многобройната група на децата от ОДЗ Елица – Панчарево, които дефилираха като пчели и търтейче, щъркели, сова, пате, лисица, мече и др.

Най-интересните рециклирани костюми имаха братята Ясен и Явор – като таралеж и елен.

Безспорно обаче любимец на цялата публика стана малкото прилепче София, която не слезе от сцената през цялото време и имаше великолепен костюм, приготвен от мама.

Благодарим на изложителите от Зелени дни - магазин Стената, Зелена къща, Пино, Тинкс, БДЗП, пчелари Илиеви и Е-лек, които предоставиха награди за победителите, на издателство ФЮТ за чудесното списание Бърборино, което получиха всички деца. БФБ осигури симпатични кутийки за храна за малките участници и грамоти за отличените.

Карнавалът се организира в рамките на проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Очакваме ви догодина още по-многобройни, пъстри и забавни!

Снимки от Карнавала може да видите тук.

http://bbf.biodiversity.bg/bg/Karnaval-na-bioraznoobrazieto-v-Sofiya.p1422


https://www.facebook.com/profile.php?id=100001664778072&pnref=story