bg en

Панаир на солта за Атанасовско езеро

панаир на солта
11.08.2021
Атанасовско езеро се включва във Фестивалния уикенд в Бургас със специално събитие в съботния 14 август от 17.00 до 22 часа,  затова ако сте в района на южното Черноморие не пропускайте една разходка до басейните с луга и кал и до "симБиотично". Очаква ви разнообразна програма. Панаирът на солта популяризира натуралните продукти от солената лагуна. Екипът на БФБ ще демонстрира как се правят летни туршии само със сол и зеленчуци. За малките гости ще има научни занимания за солеността на водите в различните басейни, както и арт работилница за рисуване със сол.

Поради големия интерес към Влакчето на солта и тази година домакините от Черноморски солници АД ще пуснат специална линия от басейните с луга до „симБиотично“ и обратно, която ще работи от 17.00 до 19.00 и ще бъде безплатна за всички гости на Панаира.

Събитието ще е съчетано и с Рождения ден на резерват Атанасовско езеро и стопанинът на резерата РИОСВ Бургас ще осигурят голяма торта за празника.

Издателска къща ЗНАЦИ ще представи две книги, свързани с птиците: "Кратка философия на птиците" от Филип Дюбоа и Елиз Русо /превод от френски Лора Стаматис/ и детската "За птиците и буквите" от Джина Дундова-Панчева. Ще има още забавления като игра за разпознаване на различни видове сол, представяне на Търсачи на съкровища: КОД СОЛЕНО и др.

Празникът ще завърши с концерт на два дуета - DFamily Acoustic и Desperate Daughters.

Подробности вижте в сайта на проект Лагуната на живота