bg en

ПРИРОДА В КУТИЯ на базара Малкото е много

базара в Сердика
22.02.2020
На 22 и 23 февруари нашата "Природа в кутия" ще бъде представена в различните си "лица" - Сладка, Козметична, Романтична и разбира се най-новото си - Мартенската. Петото издание на базара на социалните предприятия "Малкото е много" събира в мол Сердика център в София 14 организации, сред които сме и ние от БФБ. Всеки участник ще разкаже за историята, която стои зад техните продукти, за добавената социална стойност, която ще получите, взимайки си нещо от тях.

Нашите интересни Природа в кутия съдържат различни вкусни изненади, но тази година на базара представяме и красиви и истински мартеници, изработени от нашите приятели от "ТРАДИЦИЯ" Бургас. Крайбрежната лагуна Атанасовско езеро както винаги е основен акцент в нашето представяне - шоколад с морска сол на Гайо Шоколад, мартеници с артемия и пеликани, мартенската ни Природа в кутия , която съдържа бяла сол и червен пипер (и двата продукта са произведени в Натура 2000 зоната Атанасовско езеро - солта в самото езеро, а пипера в сухоземната част). 

Какво друго можете да си купите от Базара?
- ароматен чай и фермерски продукти
- вълнени чорапи и други сезонни плетени изделия
- образователни игри
- картички, значки и сувенири
- мартеници - традиционни и по-модерни
- еко чанти, тефтери и чаши
- ръчно изработени свещи и сапуни
- бижута от кожа и още заредени с много любов продукти

В събота от 11.30 до 12.30 ч., а в неделя от 13.30 до 15.30 ч. можете да се включите и работилниците за изработване на мартеници, значки, за игри с деца, за да намерите повече - вдъхновение, приятелства, надежда.

Бъдете гости на Базара и споделете малко време и внимание към организациите и техния труд! Ето така Малкото ще значи Много!


Участници в базара: Maria’s World Foundation, Българско дружество за защита на птиците/BirdLife Bulgaria, The Social Teahouse, Сдружение "Паралелен свят", Българска фондация Биоразнообразие, НПО "Операция Плюшено Мече", КаритАрт - социално предприятие на Каритас София, Ideas Factory Association / Фабрика за идеи, Арт ателие "Творилница", APECS Bulgaria, Неща с душа, Фондация Рождество Христово / Rojdestvo Hristovo Foundation, Фондация "Конкордия България", Център за неформално образование и културна дейност АЛОС
*******************************************************
Базарът е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“ на Български център за нестопанско право-БЦНП, която се случва с подкрепата на America for Bulgaria и в партньорство с TELUS International Bulgaria, UniCredit Bulbank и Accenture Bulgaria.

Медийни партньори: Българска национална телевизия. БНТ, OFFNews, Darik Radio, НПО портал

С любезното домакинство на Сердика Център