bg en

Остава само седмица до края на конкурса ни за визия на посланието 'Да защитим защитените територии'

Странджа
17.04.2015
Остава само седмица, за да участвате в конкурса ни за визия на посланието "Да защитим защитените територии". За тази една седмица, през която стартирахме конкурса, освен че вече получихме прекрасни предложения за дизайн, всички ние станахме свидетели на поредните доказателства, че защитените територии са "защитени" само на думи, на хартия. На това, че тези, на които разчитаме да ги защитят си затварят очите пред опитите да се дозастрои Национален парк Пирин, Национален парк Рила, Природен парк Витоша, да се изсекат горите на природните паркове Странджа, Беласица и др. Всички те са "защитени" територии, но защитени ли са наистина? Помогнете ни да представим важността защитените територии да бъдат защитени с ясни, разбираеми и красиви визуални послания!
 
Срокът за набиране на предложения 22 април, Деня на Земята на адрес: peter.todorov@biodiversity.bg (subject: konkurs Da Zashtitim ZT)КОНКУРСЪТ Е В ДВЕ КАТЕГОРИИ:
 
Категория 1. Визуализация на посланието “Да защитим защитените територии”, във вид и формат, подходящи за ползване под формата на картинка, плакат, инфографика, карта, картичка, банер и др. Няма ограничения в начина за визуализиране на посланието.
 
Най-интересните предложения ще използваме за популяризиране на проблемите в защитените територии: към новини на сайта, за изработване на печатни материали, за илюстриране на съобщения във фейсбук, при конкретни акции в рамките на несвършващата кампания за защита на защитените територии.
 
Категория 2. Визуализация на посланието “Да защитим защитените територии” за отпечатване върху тениски или друг текстилен носител. Условията за визуализацията да е едноцветна или максимум двуцветна.
Моля изпращайте ни файловете във формат .jpg, а в последствие избраните дизайни ще ни трябват и във файл в криви за печат (.eps, .crd, .pdf).
Задължително е сайтът на коалицията www.forthenature.org да намери своето място във вашата идея, независимо в коя от двете категории попада тя.

Повече за условията за участие и наградите можете да видите на: http://forthenature.org/swissprogramme/198
 
Наградите по конкурса се осигуряват от Българска фондация Биоразнообразие по проект „За Балкана и хората“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество. Повече за проекта може да намерите тук: http://forthenature.org/swissprogramme/start/130