bg en

Орхидеите в Родопите

Орхидеите в Родопите
01.07.2014
Независимо дали сте експерт в областта или любител или просто симпатизирате на дивата красота на орхидеите, тази книга е чудесен справочник, който да ви придружава на пътешествията ви из Родопи, както и другите кътчета на страната ни. Лека на тегло, тежка на познания, пълна със снимки - незаменим аксесоар за всяка раница. Родопските орхидеи съставляват около 90% от всички български диворастящи орхидеи. С това тази книга се превръща в най-пълното, сборно издание за сем. Салепови(Orchidaceae) на български език до този момент.
Тази книга има за цел да събуди интереса на читателите към редките и непознати диви орхидеи в Родопите и България, но и да стимулира положителното и отговорно отношение към крехката им и уязвима красота. Сборникът представя, чрез популярни текстове и с 81 цветни снимки и 12 черно-бели илюстрации, любопитни факти за 60 вида, които са около 90% от представителите на семейство Салепови(Orchidaceae) у нас. Голяма част от това разнообразие се среща сред пъстрият лабиринт на най-обширната българска планина - Родопите. Запознавайки ви с тях, изпращаме нашето послание за повече внимание и разбиране към заобикалящата ни природна съкровищница.
Тиражът на книгата е ограничен, така че ако желаете да притежавате копие от това бутиково издание, изпратете мейл с адрес за доставка на admin@orchidaceae.bg или в офиса на БФБ.
https://www.facebook.com/orchidsofrhodopes