bg en

Общ щанд за Странджа на туристическата борса

02.03.2010
От 25 до 27 февруари 2010 година в Националния дворец на културата в София се проведе 27-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ и СПА ЕКСПО 2010. Изложението бе открито от зам.министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, а сред официалните лица бяха посланици, депутати, представители на браншовите организации от България и чужбина и др. На изложението бяха представени 348 компании от България и 60 компании от 20 други страни.

На щанда за Странджа бяха предлагани рекламни материали, туристически карти и пътеводители както за местата за настаняване, така и за другите туристически атракции в района на парка – еко-пътеки, туристически маршрути, заслони за пикник и отдих, културно-исторически забележителности и др.

Целта на участието в най-голямото туристическо изложение в страната бе да се подпомогнат усилията на местните хора да развиват природосъобразни бизнеси, да предлагат стоки и услуги, създавани по щадящ природата начин. Представянето на Регионална марка „Странджа” е част от проекта на БФБ „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство.