bg en

Новини

божур
30.05.2024
Нов кръгов маршрут до голямо находище на божури в Радомирско
След една година съвместни усилия на Huillet Packard Enterprise (HPE) и Българска фондация Биоразнообразие (БФБ), едно от най-богатите находища на див божур – защитена местност „Раяновци“, вече си има маркиран кръгов маршрут с информационна табела и насочващи стрелки.
 
Повече
 Buy Social Europe B2B
29.05.2024
БФБ участва в новата международна инициатива - Buy Social Europe B2B
БФБ участва в новата международна инициатива - Buy Social Europe B2B, която поставя на първо място хората и планетата, при развитието на устойчива икономика. Заедно с 9 други каузи имахме възможност да представим нашите продукти и услуги, в полза на обществото.
 
Повече
награди
21.05.2024
Празнуваме международния ден на биоразнообразието - 22 май
БФБ дава старт на Годишните награди за биоразнообразие и климат‘ 2024 и изпраща пътешественика Петър Ванев на вълнуващо пътуване по Балканския Зелен пояс
На 22 май – Международният ден на биологичното разнообразие, Българска фондация Биоразнообразие ви кани да празнуваме заедно в 18.30 часа в социалното пространство ЩРАК (ул. Христо Белчев 3).
Повече
зелен уикенд
17.05.2024
ЗЕЛЕН УИКЕНД “БУРГАС НА ТРИ ЕЗЕРА“
За поредна година фондация Биоразнообразие се включва в Зеления уикенд, който Община Бургас организира за гостите и гражданите на града, като този път акцентира на темата „Бургас на три езера“.
 
Повече
акция
12.05.2024
БФБ и HPE в поредната акция за супергерои
БФБ е стратегически партньор на HPE в техните благородни усилия да помогнат на значими природозащитни и социални каузи.
През този уикенд 25 служители на фирмата помогнаха в изчистването на вътрешното и вътрешното пространство на Зеленият образователен център ЕЛА в село Стъргел.
 
Повече
презентация
10.05.2024
Бананови истории за по-малко разхищение на храна
На 9 май 2024 г. гостувахме на учениците от IIIе клас в 18 СУ „Уилям Гладстон“ в София. Заедно разсъждавахме за това какво е разхищението на храна, разказахме колко храна се разхищава по света и какво коства това както на нас, хората, така и на природата и екосистемите, от които зависим.
 
Повече
зелен
09.05.2024
Зелен уикенд в Бургас
На хоризонта се задава тематичен бургаски уикенд, посветен на природата и нейното опазване. От 17 до 19 май морският град ще предложи богата програма с различни събития и локации. За поредна година партньор на Община Бургас е Българска фондация „Биоразнообразие“, заедно с РИОСВ-Бургас, които канят деца и родители на Карнавал на биоразнообразието на тема „Бургас на три езера“.
Повече
УС
02.05.2024
Заседание на УС на БФБ на 23 май 2024 г. в ЩРАК
Изпълнителният директор на БФБ свиква заседание на Управителния съвет, което ще се проведе на 23.05.2024 г. от 13.30 до 17:00 часа в пространството ЩРАК в София, на ул. Христо Белчев 3 (партер) при следният дневен ред:
Повече
Земята
20.04.2024
Идва Денят на Земята!
Наближава един от най-любимите ни празници! 22 април - Денят на Земята! ???? И за да го отбележим подобаващо, ние от БФБ сме ви подготвили пъстра събитийна програма!
Повече
езерата
04.04.2024
БУРГАС НА ТРИ ЕЗЕРА
Стартира инициатива за повишаване обществената осведоменост относно морето и екотуризма по крайбрежието на Бургас.
В Бургас стартира нова инициатива, която има за цел да засили устойчивото развитие на града и да насърчи по-голямата свързаност между трите езера и местната общност. Инициативата е част от финансирания от ЕС проект EmpowerUs, изпълняван в шест крайбрежни региона в Европа
Повече
guide
28.03.2024
Ръководство за влажните зони
Нуждата от специализирана и събрана на едно място научна информация за менажирането на влажните зони в България, накара екип на Българска фондация Биоразнообразие да разработи специално ръководството, което разглежда управлението на влажните зони като инструмент за тяхното опазване, изискванията на нормативната уредба и прилагането на консервационни практики. 
Повече