bg en

Новини

02.02.2024
Във връзка с излезли медийни публикации, обвързващи Габриела Славова с БФБ
Шокирани сме от новината, излязла в медиите, която свързва името на Габриела Славова с убийство. В медийни публикации се цитира номинация на Габриела за Годишните награди за биоразнообразие в категорията за Активист.
Повече
slapp
30.01.2024
БЦНП и БФБ се впускаме в ново съвместно приключение!

Проектът „Не обръщай другата буза“ е насочен към активисти, граждански организации и журналисти, обединени около каузата за опазване на българската природа. Чрез серия от инициативи и обучения той ще създаде ключови умения в участниците за организирана реакция срещу делата-шамари, насочени срещу климатичните активисти.

Повече
солени хора
14.01.2024
Атанасовско езеро празнува Атанасовден
Навръх Атанасовден в Пловдив ще бъде излъчен филм за Атанасовско езеро, което вече 10 години отбелязва този празник с най-различни инициативи през годините (полумаратон, викторина, беседи, спортен празник, премиери). Затова и неслучайно е избрана датата 18 януари за представяне на филма за Атанасовско езеро – СОЛЕНИ ХОРА.
 
Повече
зелен пояс
05.01.2024
БФБ стартира нов проект Балкански път - две стъпки към другите
БФБ продължава своята активна работа по Зеления пояс - една европейска идея за опазване и популяризиране на местата, които преди промените са били част от т.нар. Желязна завеса и са запазили диви територии, ценни растителни и животински видове и интересни истории от двете страни на "завесата". 


 
Повече
чнг
04.01.2024
Добре дошла да е 2024 - нека да е здрава, мирна и щастлива!
Екипът на Българска фондация Биоразнообразие ви поздравява с новата 2024 година и ви желае здраве, мир и много щастие. Използваме възможността да ви благодарим за вашата подкрепа през изминалата година, за всички акции, в които се включихте, за даренията, които направихте, за сигналите, които ни изпратихте, за събитията, които посетихте. 
Повече