bg en

Новини

re
23.12.2022
SaveGREEN проведе заключителна конференция за екологична свързаност във Виена
Петко Цветков от БФБ и представители на асоциирания партньор по проекта ЮЗДП участваха в заключителната конференция на тема екологична свързаност, на която бяха обобщени резулатите от проекта SaveGREEN.
Повече
re
20.12.2022
Обучения по екологична свързаност бяха организирани от БФБ по проект SaveGREEN
Като част от своята програма за подобряване на осведомеността и изграждане на капацитет по темата екологична свързаност БФБ проведе три обучения за периода 14 - 16 декември по проект SaveGREEN. 
Повече
базар
12.12.2022
„Малкото е много“ – различният Коледен базар с кауза
Декември е. Един от най-противоречивите месеци – имаме много работа, но не ни се работи. Имаме много задачи, но нямаме време да ги отметнем. Имаме цял месец, но като че ли е на половина. На топа на всичко трябва и да умуваме свежи, забавни и интересни подаръци за приятели и близки. Е, тук е добрата новина....
Повече
обучение
06.12.2022
Учители от цяла България работиха за ефективното включване на темата за климата в образователната програма
На 3-ти и 4-ти декември над 40 преподаватели от цялата страна работиха заедно с БФБ и партньорите ни от Джуниър Ачийвмънт за активното включване на темата за климатичните промени в учебните дисциплини. 
 
Повече
среща
16.11.2022
Как дарява бизнесът в България?
БФБ се включи днес в среща за представяне на резултатите от проучване на Български дарителски форум за дарителските практики на бизнеса в България. 
Повече
11-те проекта
14.11.2022
Зелени работни места по протежение на Европейския зелен пояс
В началото на ноември екип на БФБ участва в Конференция за Зеления пояс в Улчин, Черна гора, заедно с представители на 22 държави от Европа. Идеята бе да се представят първите 11 проекта, избрани в рамките на проект BestBelt пред всички останали участници. 
Повече
туитър
09.11.2022
SaveGREEN ви кани на Туитър приключение!
SaveGREEN създаде игра за Туитър "Измисли сам своята история". Чрез нея под формата на игра любителите на Туитър ще могат да научат  повече за екологичната свързаност и опазването на околната среда.
Повече
работилници
09.11.2022
Започна записването за работилница за учители на деца и младежи над 12 г.
БФБ организира работилници за преподаватели на тема „Промените в климата, глобалните екологични кризи и формалното образование“. Работилниците са еднодневни и ще се проведат на 3 или 4 декември 2022 г. в София.
Повече
дипломни работи
31.10.2022
Конкурс за финансиране на дипломни работи
Българска фондация Биоразнообразие с подкрепата на The Body Shop България отваря възможност за финансиране на студентски дипломни работи в областта на климатичните промени и техния ефект върху биологичното разнообразие и обществото ни. 
Повече
медии
28.10.2022
Резултати от проучванията на съоръженията по АМ „Струма“, ЛОТ 1 бяха представени пред регионални и национални медии

Българска фондация Биоразнообразие, Черноморска мрежа на НПО и Югозападно държавно предприятие представиха изводи и препоръки във връзка със съоръженията за преминаване на животни по ЛОТ 1, автомагистрала „Струма“ пред регионални и национални медии. Изследванията се провеждат по проект SaveGREEN.

Повече
cover
26.10.2022
НИЕ ДЕЛФИНИТЕ!
В навечерието на Деня на Черно море, Българска фондация Биоразнообразие и Зелени Балкани организират презентация и дискусия за делфините.
 
Повече
seminar
24.10.2022
“Пишем за климат” - семинар за студенти в две части
Семинарът ще се проведе на 26-и и 27-и октомври 2022 г. от 16:30 до 20:00 ч. в зала 13 на Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ “Св. Климент Охридски” (на ул. Московска). В него могат да се включат студенти в сферата на журналистиката и комуникациите.
Повече
shemi
17.10.2022
Коалиция „За да остане природа в България“ с протест пред МОСВ в 8:30 сутринта във вторник, 18 октомври.
Причина за недоволството са липсата на воля за опазване на най-ценните кътчета от българската природа, политическата чистка в структурите на министерството и спирането на ключови промени, започнати от кабинета на Борислав Сандов. Подробности за събитието: https://fb.me/e/1SWTdHGaY
Повече
game on
17.10.2022
Удивителни факти и цифри от проекта „Game On“
Инициатива по проекта „Game On“ – анкета в осем държави
В желанието си да повишим осведомеността по теми, свързани с околната среда и климата, наскоро проведохме проучване в 8 държави, което разкрива няколко удивителни факта и цифри от инициативата по проекта „Game On“.
 
Повече