bg en

Новини от Балканския Зелен пояс

стартът
24.09.2016
Вече започна вело-похода "С колело по Зеления пояс - от Осогово до Беласица" през Българската и македонската част на Зеления пояс. Групата все още е в Македония и тази вечер ще отбележи Деня на Зелния пояс в Струмица.

24 септември беше избран като Ден на Зеления пояс , като националните неправителствени организации, включени в проекта "Опазване на биологичното разнообразие на Балканите - Засилване на сътрудничеството по Балкански зелен пояс"  организират събития във всички държави по протежението на Балкански зелен пояс, за да отпразнуват втората годишнина от основаването на Асоциацията Европейски Зелен пояс, както и да се обърнат вниманието на обществото към специални места по линията на Балкански Зелен пояс.

В България Денят на Зеления пояс се отбелязва с две събития: „С колело по Зеления пояс – от Осогово до Беласица“, 21-25 септември 2016, колоездачен преход, организиран от Българска фондация Биоразнообразие https://www.facebook.com/events/1067510930002457/ и „Изложба в обора“ посветена на деня на Зеления пояс, 24.09.2016 в село Левка (общ. Свиленград) организирана от Зелени Балкани http://www.greenbalkans.org/bg/_Izlozhba_v_obora_posvetena_na_denya_na_Zeleniya_poyas-p6037

Повече новини за Зеления пояс http://bbf.biodiversity.bg/bg/Zelen-poyas.c143-page2