bg en

Норвежкият ни партньор на посещение в България

bjorn
20.11.2013
Нашият партньор г-н Бьорн Арне Нес от Норвежката агенция по околна среда е на работно посещение в България. Ще бъдат обсъдени различни възможности за бъдеща съвместна работа в различни райони, където БФБ работи - Осогово, Странджа, Родопите и др. Специално внимание ще бъде отделено на бъдещи зелени проекти в сътрудничество с Черноморски солници ЕАД - партньор на БФБ в проект "Солта на живота".
Семинар за традиционните знания ще се проведе в офиса за представяне на норвежкия опит в използването на природните ресурси и традиционните знания, Слоу фууд България и проекта за кръпките от цветя и фестивала на дивите цветя в смолян.
Освен работните срещи в София и Бургас, работното посещение ще има и по-забавна обменна част. Нашият партньор от няколко месеца е треньор по зумба и за любителите на природата в Бургас ще проведе безплатна тренировка, за да покаже как се случва модерната напоследък зумба в Норвегия. Очакваме всички заинтересовани в петък (22 ноември) от 16.00 часа в залата на СМК (зад Горското) в Бургас.