bg en

Най-добрият български специалист по водните кончета – д-р Милен Маринов ще представи днес в НПМ своята книга „За водните кончета и техните домове“

водни кончета
28.04.2014
Милен Маринов вече няколко години живее и работи в Нова Зеландия, но в края на 2013 г. със съдействието на Българска фондация Биоразнообразие издаде своята дългочакана двуечизна книга за любимите му водни кончета.

Само тази вечер в зала „Риби“ на Националния природонаучен-музей (НПМ) в София ще имаме възможност да се срещнем с автора и да се сдобием със симпатичната книжка, илюстрирана от британците Dan и Rosemary Powell.

Какво представляват водните кончета и как са дошли до нашия свят? Ние, хората, заслужаваме ли да обитаваме света на водните кончета? Лесно ли е да си водно конче в България и къде се крият водните кончета? Кое е по-добре – да посетиш водните кончета в техните природни домове или да създадеш оазис за тях в своята градина? От новата книга на Милен ще разберете отговорите … и ще започнете пътешествие в света на водните кончета.
Очакваме в 18.30 часа в зала „Риби“ на Националния природонаучен-музей (НПМ) в София бул. Цар Освободител 1 – влиза се от служебния вход на музея (встрани до Руската църква). http://www.nmnhs.com/getting-here-bg.html