bg en

Натура 2000 в Община Костинброд

02.06.2008
Състезанието се провежда за втора поредна година и датата не е избрана случайно - 22 май е Международен ден на биологичното разнообразие.
В състезанието участваха отбори от по пет деца от всички основни училища в общината. В присъствието на свои преподаватели и съученици, децата от отборите „Детелина”, „Орхидея”, „Бяла чапла”, „Еделвайс” и „Анубис” отговориха на 18 въпроса с различна трудност. Имаше тестови въпроси, разпознаване на видове животни и растения, както и трудни задачи за изброяване на редките видове в общината.
Въпреки че всички отбори бяха много силни, най-много точки спечели отборът „Бяла чапла” от Първо ОУ „Васил Левски” – Костинброд. Те спечелиха голямата награда - екскурзия до един от най-интересните райони на България – Източните Родопи. На второ място остана амбициозният отбор „Еделвайс” от СОУ „Петър Берон”, а миналогодишните победители от ОУ „Отец Паисий” – с. Драговищица останаха четвърти.
Този ден беше празник за всички участници и гости, които си обещаха да се съберат отново след една година с още повече знания за българската природа.