bg en

Нашествието на дроновете - нови възможности за мониторинг на околната среда

Дрон
02.11.2015
На 04.11 (сряда), от 18:30 ч., в зала 163, в Биологическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, ще ви разкажем за една от новите тенденции във въздухоплаването – дроновете! Тяхното приложение всевъзможни дейности и невероятното разнообразие от възможности за наблюдение на природата и биоразнообразието.

Ще покажем как прилагаме технологията в Атанасовско езеро, какво научихме, какви са предизвикателствата и ограниченията. Какво установихме за въздействието на дроновете върху птиците и как да правим впечатляващи снимки и видео от въздуха.

Темата: „Нашествието на дроновете - нови възможности за мониторинг на околната среда.“

Лектор: Спас Узунов - експерт „Биоразнообразие“ към Българска фондация Биоразнообразие

Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/1702714246631543/
 
Лекцията е част от проект „Лагуна в окото на дрон“ на Проект „Солта на живота“ на Българска фондация Биоразнообразие, награден от Мотопфое с втора награда на конкурса за опазване на природното и куктурно наследство за своя проект за иновативен метод за мониторинг на заплахите в Атанасовско езеро чрез прилагане на дрон технология.
 
Курсът се осъществява чрез Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.