bg en

На световния ден на биоразнообразието - 22 май, БФБ дава старт на Годишните награди за биоразнообразие‘ 2018

Боян
22.05.2018
На 22 май – Световният ден на биоразнообразието, Българска фондация Биоразнообразие дава началото на кампанията за номиниране на най-ярките постижения за опазване на природата у нас. Номинирането е публично и всеки може да отправи предложения в една или повече категории, стига да се отнасят за периода 22 май 2017 – 22 май 2018 – т.е. една „Година на биологичното разнообразие“. Наградите са положителни, защото с негативните случаи цялото ни общество се сблъсква ежедневно.
 
„Тази година даваме старта на кампанията за събиране на номинации в много тъжен за всички нас момент. Последните няколко години председател на журито, което определя победителите в отделните категории бе Боян Петров, който превръщаше срещите на журито в увлекателни дискусии и често успяваше да промени напълно позицията на някои от членовете. Той е от хората, които не може да загубиш никога, защото заразява, разпалва и предизвиква, кара те да не спираш по пътя, да си сигурен в посоката си, да тръгваш и да пристигаш. За него минало време не може да има, защото може да го видиш навсякъде и завинаги.
Заради него няма да се откажем от Наградите и днес ще дадем началото на тазгодишната кампания. Ще търсим подкрепа за провеждане на церемонията през есента, защото вярваме, че в името на хора като него и Цветелина Атанасова от БНТ (ярък журналист, носител на първата награда за журналистически материал през 2006 за усилията й да представи различните гледни точки на проблемите по Черноморието), си заслужава да продължим това, което те правеха, със същата всеотдайност и професионализъм, и да спечелим десет пъти повече привърженици, за да имаме успех по този път.“ – споделят организаторите от БФБ.
 
През 2018 година номинации, придружени с кратка обосновка и по възможност със снимки ще се събират в 5 категории на awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София, ул. Триадица 6, офис 504 «За Годишните награди» до 31 август 2018 г. :
 
1. Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието
2. Най-добър журналистически материал, свързан със опазване на българската дива природа
3. Активист за природата

4. Политик с най-голямо внимание към българската природа
5. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси
 
 
 
Ако искате да подкрепите церемонията за връчване на наградите (финансово, логистично, с доброволна помощ, специални награди и др.), може да се свържете с Радостина Ценова, PR на БФБ на тел. 0896798908 или radostina.tzenova@biodiversity.bg