bg en

NATURA FEST в парк Заимов

натура фест
30.06.2017
На 5 юли 2017 (сряда) в 16.00 часа в парка „Заимов“ започва НАТУРА ФЕСТ – пъстро фермерско изложение с арт работилници, филми, изложби и музика в лятната нощ.

Очакват ви вкусно изложение на фермерски продукти, произведени в Натура 2000 зони: овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал, кефир, кисело мляко, сладка от диворастящи плодове,  мед, кокоши и пъдпъдъчи яйца, пресни билки, подправки, чай. Ще можете да поговорите с фермерите-производители, до опитате и да купите. Може да се състезавате в дегустацията за разпознаване на различни видове сирена и кисело мляко.

В „Голямото готвене“  Ути Бъчваров ще приготви пред очите ви троянски кебап с биотелешко и сини сливи, а привечер ще можете да опитате и оцените ястието, направено с фермерски продукти в прословутия голям тиган на майстора.

Майсторка от Чипровци ще показва как се тъкат красивите чипровски килими и ще ви разкаже каква е връзката между тях и рядката местна реплянската овца.

За по-сръчните ще има Арт работилница за направа на птици. Вълчо и Лиска, язовецът Еца, лалугерът Герчо и други горски герои от Детска природна академия „Узана“ ще забавляват децата на София. Специална работилничка за изработване на фермерски шах ще привлече децата с умения да рисуват.

Натура фестът ще завърши с музиката на популярната инди рок група “Jeremy?”, които ще започнат да свирят след 20:00 часа.
 
Организатори на Натура Фест и на Форума, който ще се случи по-рано същия ден в Софийски университет "Св.Климент Охридски", са партньорите по проекта „За Балкана и хората“ - Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, Асоциация на парковете в България, Българска фондация "Биоразнообразие", Българско дружество за защита на птиците, Изпълнителна агенция за селекция и репродукция в животновъдството, WWF-България, REDD, SAVE, Pro Natura и BirdLife - Швейцария с подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество и Швейцарското посолство в България.