bg en

НАГРАДА ЗА „ПОДАРЪК С ВКУС НА ТРАДИЦИЯ И БЪЛГАРСКА ПРИРОДА“ НА БФБ

чека
03.02.2018
За да работят за каузите си, гражданските организации имат нужда от независимост, устойчивост, съмишленици и подкрепа. Програмата "Предприемачество за нестопански организации" и конкурсът Най-добър бизнес план на НПО са част от усилията на Български център за нестопанско право (БЦНП) да подкрепя стартирането на свързана с мисията бизнес дейност, за да се решават важни за всички нас проблеми.

За пета поредна година БЦНП избира неправителствени организации с добри бизнес идеи, които да подкрепи с програмата си. От осемте финалисти на конкурса, специално жури отличи пет, които да си поделят наградния фонд от 40 хиляди лева за стартиране на стопанската си дейност, с която да си осигурят устойчиви доходи и да разширят обхвата на благотворителните си каузи.

Българска фондация Биоразнообразие е един от печелившите в конкурса със своята идея „ПОДАРЪК С ВКУС НА ТРАДИЦИЯ И БЪЛГАРСКА ПРИРОДА“. Бизнес-идеята е за създаване на кутия-подарък с продукти от малки ферми, които пазят вкуса на българските традиции, но и носят в себе си нещо ново и необичайно. Продуктите са атрактивни, трудно могат да бъдат намерени на пазара и са с истинска гурме стойност. Всеки продукт е придружен от красиво оформен етикет, който разказва историята му в няколко изречения. Кутията може да е представителен подарък, който „разказва“ чрез храната за съхранените традиции и опазената природа.

Останалите печеливши са Фондация „Детски книги", Фондация „Синергиа”, Фондация „Св. Николай Чудотворец“ и Народно Читалище „Светлина – 1861“ .

Конкурсът е част от програма „Предприемачество за НПО“ на БЦНП и се реализира благодарение на подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Фондация УниКредит, в партньорство с УниКредит Булбанк и TELUS International.

Обявяването на победителите и церемонията по официалното награждаване се състоя на 2 февруари 2018 в Сердика Център, Голямата Ротонда на ниво -1. Бизнес идеята на БФБ бе представена и защитена от изпълнителния директор на БФБ - Румяна Иванова.