bg en

Морска гара посреща интерактивна изложба за Атанасовско езеро

Изложба
23.04.2015
Българска фондация Биоразнообразие и Пристанище Бургас ЕАД имат удоволствието да ви поканят на откриването на итерактивната пътуваща изложба за Атанасовско езеро – „симБиотично“. Заповядайте на 27 април 2015 г. (понеделник) в 18.00 часа в Морска гара Бургас.
 
Пристанище Бургас отвори вратите на Морска гара за граждани и гости на града, за да предостави пространство за едно културно и природозащитно събитие, каквото е тази специална изложба. Така удоволствието от разходката покрай морето, може да се съчетае с преживяването на една по-различна изложба, която е създадена да пътува, но в същото време да информира, да забавлява и да обучава – по един нов и приятен начин.
 
Това е изложба, върху която работихме упорито през последните месеци. Изложба, чрез която искахме да покажем нашия поглед върху Лагуната - приказното езеро на птиците, солта, слънцето и цветните води. Езерото, в което се оглежда Бургас и без което градът не би бил себе си. Така го виждаме Атанасовското езеро ние - екипът на проект „Солта на живота“! Езеро, изтъкано от сложни и често невидими връзки и отношения, езерото на вечните кръговрати и на възможния баланс между природата и човека. И такова искаме да ви го покажем – нашето СимБиотично езеро!
 
Изложбата „симБиотично“ е изработена от бургаски автори - младите и креативни творци Мариана Сърбова от „Хамалогика“, Диана Павлова от БФБ, Недко Николов и Галина Милкова от „Think Forward”.
 
Пътуването на изложбата започва от Бургас - градът на Атанасовско езеро и тук тя може да бъде видяна всеки ден от 28 април до 13 май 2015 г. от 10:00 до 18:00 часа.